Back to All Events

Noa Noa @ deSingel: Antwerp (Belgium)

deSingel Internationale Kunstcampus
Muziekstudio
Antwerp, Belgium

1/11/2015
13h30 + 15h00 + 16h30

http://www.bigbangfestival.eu/antw-en/festivals/big-bang-antwerp-2015

BIG BANG ANTWERP 2015

The BIG BANG festival is a festive tribute to adventurous sound art and music-making for children. It began twenty years ago with the OORSMEER festival in Ghent. The labyrinthine Vooruit building in Ghent was filled to capacity with adventurous musicians and sound installations. A large young audience witnessed the resounding launch. OORSMEER was the beginning of a new chapter in the musical landscape for children. Twenty years later, and under its new name BIG BANG, OORSMEER has conquered the world from Hamburg to Lisbon, from Ghent to Sao Paulo, from Athens to Seville, from Antwerp to Stavanger and from Brussels to Lille.

Zonzo Compagnie is the driving force behind BIG BANG. It ensures that hundreds of artists find a new audience, all over the world. Each year 40,000 children and their parents attend the festival and discover the richness and diversity of the world of music and sounds. This year we are celebrating with three BIG BANG festivals in November. We will be treating you to a delightful surprise at deSingel in Antwerp, the Centre for Fine Arts in Brussels and Opera Vlaanderen and the Handelsbeurs Concert Hall in Ghent.

---

Hele gebouw

BIG BANG overrompelt voor de tweede keer deSingel. Dit avontuurlijke muziekfestival verrast je met mobiele bands, intieme concerten, interactieve installaties en feestelijke projecten.

Een hele dag beleef je muziek, met muzikanten uit België én ver daarbuiten. Het is geen festival om bij stil te zitten, het is ook - en vooral!- een dag om het zelf uit te proberen. deSingel wordt een labyrint van oude en nieuwe klanken, geïmproviseerd en gecomponeerd maar steeds gepresenteerd op maat van een jong publiek.

Van Hamburg tot Lissabon, van Athene tot São Paulo. Dit project krijgt internationale erkenning. In België kreeg het ook de Klaraprijs voor beste muziekevenement van het jaar.

Reserveer nu alvast de datum in uw agenda voor een verrassende muzikale reis doorheen het ganse gebouw van deSingel.

met steun van Stad Antwerpen

alle voorstellingen vanaf 5 jaar, behalve Glimp (van 2 tot 4 jaar) en KleuterLab (van 2,5 tot 6 jaar)
http://www.bigbangfestival.eu/ 

€4 (-26 jaar) | €6 (+26 jaar)
Muziekstudio
Op het Iberische schiereiland, voorbij de rivier Ebro, worden zeven talen gesproken. Er heerst een Babylonische spraakverwarring. Toch begrijpt iedereen elkaar en wordt er samen gedanst en gezongen. Daar is maar één reden voor: muziek. Waar taal verwarring schept, brengt muziek iedereen weer samen. In BABEL gaan twee schitterende Portugese muzikanten op zoek naar tradities en verschillen op het schiereiland waar ze wonen. Filipe Faria en Tiago Matias bouwen een nieuwe muzikale toren met instrumenten en stemmen naast de toren van Babel, waar niemand elkaar verstaat,. Daar hebben ze een prachtig uitzicht over hun land en voegen ze alle taalgebieden weer samen tot een warme, nieuwe klankenwereld, doorweven met de schatten uit het verleden. 

Leeftijd : 6+

---

ENGLISH

The whole building
BIG BANG will be invading deSingel for the second time. This adventurous music festival will surprise you with its mobile bands, intimate concerts, interactive installations and festive projects.

You can have a whole day of musical experiences, with musicians from Belgium and far beyond. But it’s not a sit-down and listen festival, it’s above all a day to try things out yourself. deSingel will become a labyrinth of sounds old and new, improvised and composed, but always presented to suit a young audience.

From Hamburg to Lisbon, from Athens to São Paulo. This project is internationally recognised. In Belgium it also received the Klara Prize for the best musical event of the year.

So fix the date in your diary for this astonishing musical journey that takes in the whole deSingel building.

---

FRANÇAIS

Tout le bâtiment
BIG BANG investit deSingel pour la seconde fois. Ce festival de musique aventureux te surprend avec des orchestres ambulants, des concerts intimes, des installations interactives et diverses initiatives festives.

Voici l'occasion de vivre la musique pendant toute une journée avec des musiciens venus de Belgique et de très loin d'ici. Ce n'est pas un festival à suivre en restant assis, c'est aussi – ou surtout ! – l'occasion de t'essayer à la musique. deSingel se transforme en un labyrinthe rempli de sons anciens et nouveaux, improvisés et composés, mais toujours à la mesure du jeune public.
De Hambourg à Lisbonne, d'Athènes à São Paulo, cette initiative bénéficie d'une reconnaissance internationale. En Belgique, elle a reçu le Prix Klara de la meilleure manifestation musicale de l'année.

Réserve la date et viens faire un voyage musical à travers tout le bâtiment de deSingel.

Earlier Event: October 23
Noa Noa @ CCB Festival Big Bang: Lisboa
Later Event: November 8
Noa Noa @ BOZAR: Brussels (Belgium) #1